SuomiEnglishSvenska

Bakat enligt det ursprungliga receptet

Ekologiska knäckebröd som bakats för hand

Smakupplevelser av knäckebröd

Åby knäckebrödets historia

Mellan två böcker i Åby gårds stora bibliotek hittades en receptbok från början av förra århundradet. Ett av de mest intressanta recepten i boken var knäckebrödsreceptet. Eftersom alla spannmålsprodukter på den tiden var ekologiskt producerade bestämde vi oss för att följa receptet exakt och göra knäckebrödet ekologiskt.

Det upphittade receptet moderniserades och de första provomgångarna av knäckebrödet bakades. Receptet fungerade – knäckebröden blev väldigt goda! Vi ändrade formen till mera lövlik för att man lätt ska kunna sätta olika delikatesser på och på så vis alltid kunna skapa nya smakupplevelser. Bekanta dig med våra recept och hitta dina egna favoriter.

Enbart smör ger knäckebrödet en oemotståndlig smak. Knäckebrödet passar bra som förrätt på fest, att avnjutas tillsammans med vänner till exempel till fördrinken. Prova även att doppa knäckebrödet i dippsås och bli förvånad!

Åby knäckebröd har under årens lopp blivit mångas favorit. Knäckebröden bakas i ett litet bageri i Borgå, men brödens popularitet har spridit sig i hela landet och även utomlands. Åbys knäckebröd säljs runt omkring i Finland i affärer som specialiserat sig på gourmetprodukter, och även i bl.a. Frankrike.

Vi rekommenderar er att prova Åbys knäckebröd - vi är säkra på att ni kommer att bli förtjusta!