SuomiEnglishSvenska

Valmistettu perinteistä reseptiä noudattaen

Käsin leivottuja luomunäkkileipiä


Makunautintoja näkkileivästä

Tuotteet

Fenkolinäkkileipä

Åbyn fenkolinäkkileivissä maistat fenkolinsiementen anismaisen maun. Fenkolinäkkileipä on vuoden 2014 uutuusmaku, joka on valloittanut erityisesti ranskalaisten näkkileivän ystävien sydämet. Maustefenkolia suositellaan yleensä kalan kanssa, ja resepteistämme erityisesti mätitahna ja ravunpyrstöt sopivatkin fenkolinäkkileipätarjoiluihin erinomaisesti.


Unikonsiemennäkkileipä

Unikonsiemenet tuovat Åbyn näkkileipiin mietoa pähkinäistä makua. Koristesiemeninä tunnetut unikon kukat antavat näkkileivälle kauniin asun ja leivän maistajalle uuden elämyksen. Suomalaisten suosikkina unikonsiemennäkkileivät maistuvat erityisesti tryffelillä maustettujen, paistettujen kantarellien kanssa.


Kuminanäkkileipä

Erityisesti saksankielisillä alueilla ja Pohjoismaissa kumina on pidetty mauste, joka on löytänyt tiensä myös Åbyn näkkileipävalikoimaan. Kuminansiementen ominainen maku sopii erittäin hyvin erilaisten juustojen kanssa tarjoiltavaksi. Kokeile voin kanssa sellaisenaan tai tarjoile juustotarjottimen seurana.


Sesonkituotteemme

Joulun aikaan ilahdutamme näkkileivän ystäviä piparkakun makuisilla leivillämme. Piparkakkunäkkileivät sopivat hyvin jouluisiin illanistujaisiin ja pikkujoulutarjoiluihin makeiden ja suolaisten herkkujen kanssa. Kokeile klassista piparkakun ja sinihomejuuston makuyhdistelmää kevyemmällä piparkakkunäkkileivällä.

Rapukautena heinäkuun lopulta marraskuun alkuun tarjoamme tillillä maustettuja näkkileipiä ravuilla herkuttelijoiden ja rapujuhlien iloksi. Tillimausteiset näkkileivät sopivat niin kalan kuin rapujenkin tarjoiluun, mutta voit yllättyä kokeilemalla erilaisia täytteitä, esimerkiksi ankkaa.